Различното лечение на алергиите

Класическата (конвенционална) медикаментозна терапия на алергиите цели преди всичко подтискане на алергичната реакция. В моменета, в който лечението със съответните медикаменти бъде прекратено - много бързо се достига до възвръщане на симптоматиката. Това прави пациентите, понякога доживотно, абонати на фармацевтичната индустрия, които подтискат успешно свръхреакциите на своя организъм, но на цената на множество неприятни и увреждащи организма странични ефекти.

Различното лечение е името, с което обозначихме целият онзи комплекс от мерки, който може да позволи на алергичния човек да се освободи от изявите на алергията и от зависимостта към медикаментите.

Този комплекс включва разумен живот, със спазване на някои прости правила, хомеопатична терапия (напълно безвредна дори и при бебета, бременни или кърмещи жени) и нутритерапия.

За огромния принос на хомеопатичната терапия при преодоляването на алергичните заболявания сме писали в други страници на този сайт: тук, както и тук.

За провеждането на една комплексна нутритерапия при хора с алергични заболявания и изяви, ние, медицинските специалисти от медицински център Фитолек, добавяме към общата схема на лечение на нашите пациенти и един комплекс от витамини и микроелементи (без аналог на българския пазар), който съдържа всичко необходимо, за да подпомогне алергично преустроения организъм да си върне равновесието:


АНТИАЛЕРГИЯ ФИТОЛЕК

Съставът на хранителната добавка АНТИАЛЕРГИЯ ФИТОЛЕК е плод на обобщения дългогодишен опит на Д-р Мариян Иванов.

ДЕЙСТВИЕ НА СЪСТАВКИТЕ НА АНТИАЛЕРГИЯ ФИТОЛЕК:

  • Калций. Той играе важна роля в обмяната на веществата и способства за
  • поддържане на нормален тонус на кръвоносните съдове и на нормална възбудимост на нервната и мускулната тъкани. Калцият е много необходим и на хората, предразположени към алергични реакции, тъй като стимулира противоалергичната защита на организма. Доброто състояние на кожата, на ноктите, на косата и на костите и зъбите също е в директна зависимост от нивото на калция в организма.
  • Магнезий и витамин В6. В комбинация те играят изключително важна роля за премахване на непрекъснато трупащия се в ежедневието ни нервно – психически стрес. Това е от голямо значение за честите случаи, когато алергичните оплаквания се провокират или влошават от стресови ситуации. Освен това магнезият участва и директно в противоалергичната защита на организма.
  • Цинк. Той е изключително важен за човека, тъй като влиза в състава на повече от 200 ензима, осигуряващи нормалното протичане на жизнените процеси. Цинкът, също както калцият и магнезият, е изключително необходим за доброто здраве на кожата, а тя страда изключително често при наличие на алергия. Недостигът на цинк в човешкия организъм може да доведе и до нарушена имунна защита със склонност към инфектиране на увредените от алергията и разчесването кожни участъци.
  • Витамин С. Този витамин изпълнява изключително важна роля в стимулиране на противоалергичната и на имунната защита на организма. Витамин С отговаря за поддържане в нормално състояние на съединителната тъкан в човешкото тяло, включително и на тази, участваща в изграждането на кожата и на съдовите стени, а това е от изключително значение при наличие на алергия с кожни увреждания. Той спомага за уплътняване на капилярната стена и за намаляване на нейната пропускливост, като по този начин блокира образуването на отоци.
  • Витамин Д. Той подпомага усвояването на калция от организма и заедно с вит. С стимулира имунната и противоалергичната защита. Това е от изключително значение при склонност както към дихателни, така и към кожни алергии и инфекции.
  • Ленено масло. То е богато на ненаситени мастни киселини и на други биологично активни вещества, които са изключително полезни за здравето, включително и при наличие на алергични проблеми.

ПРИЛОЖЕНИЕ: за стимулиране на противоалергичната и имунната защита; за повишаване на устойчивостта на стрес; за благоприятно повлияване на костната здравина и на състоянието на кожа, нокти и коса; подкрепя здравината и еластичността на съдовите стени

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ДОЗИРОВКА: 1-2 капсули дневно или според препоръката на медицинския специалист.

______________

Основни дистрибутори на АНТИАЛЕРГИЯ ФИТОЛЕК са „Стинг” АД и Екомет. АНТИАЛЕРГИЯ ФИТОЛЕК може да бъде закупена и от ПРОДУКТОВИЯ КАТАЛОГ на phytolek.com .

Добър спомагателен ефект в общото лечение на алергичните заболявания могат да имат и: кратките, контролирани курсове на гладолечение, източната рефлексотерапия, някои методи за контрол на дишането, изборът на подходяща двигателна активност (особено подходящ спорт за астматиците е плуването - не случайно множество олимпийски шампионио по плуване са хора с бронхиална астма, които са успели да я преодолеят) и др.

©Copyright 2013 - 2020 Медицински Център Фитолек ЕООД - Д-р Мариян Иванов | Всички Права Запазени!

Re-Design & Development Belanimus EOOD